Bahan-Bahan
- Roti
- Aiskrim
- Cawan bulat
- Plastik
- Air
- Bread crumb/ serbuk roti
Cara-Cara
- Lenyekkan roti yg nak digunakan sampai nipis. Terpulang nak buat berapa keping. 1 aiskrim goreng guna 2 keping roti.
- Letakkan aiskrim dibahagian tengah roti. Jangan banyak sangat nanti susah nak bungkus.
- Letakkan sekeping lagi roti atas aiskrim tu.
- Ambil cawan bulat, tekap atas roti tu untuk jadikan roti tu bulat.
- Untuk cantumkan roti tu, ambil sedikit air letakkan sekeliling roti untuk bagi roti bawah lekat dengan roti atas.
- Dah siap lekatkan roti tu, gaulkan roti tu dengan bread crumb tu. Kalau tak buat ni pun tak pe. Bread crumb ni untuk bagi roti tu rangup je.
- Dah siap gaul tu, masukkan dalam plastik then staple kan.
- Simpan dalam peti ais untuk 24 atau 48 jam supaya aiskrim betul-betul keras
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment