Monday, 31 December 2012

Giveaway by Syila's Beads

Caution ! This is Sticky Entry. For new entry please scroll down. Thank you . :)




Still remember Syila kata nak buat giveaway? Good if you still remember. So Give away ni simple sahaja. Tak heavy pun sampai kena redah hutan belukar. Macam mana nak sertai ? Okay, Jum Syila terangkan.

Giveaway ni terbuka pada bloggers dan pengguna facebook juga. Yang penting akaun tu asli bukan fake.

Syarat-syarat penyertaan

  1. Follow Blog Story of Mine. 
  2. Like Fanpage Yana Syila Blog & Beads.
  3. (Bagi Blogger)  buat satu entry tajuk (Giveaway by Syila's Beads). Letak salah satu gambar dari Album Syila's Beads dan Lengkapkan ayat "Saya nak salah satu barangan dari Syila's Beads kerana...............". Finally tinggalkan link di ruangan comment entry ni okay. Tag 3 orang dan pastikan mereka tau tentang tag tersebut.
  4. (Pengguna Facebook) Share salah satu gambar dari album yg sama kat FB masing-masing dan Lengkapkan ayat " Saya nak salah satu barangan dari Syila's Beads kerana.......". Jgn lupa mention Fanpage Yana Syila Blog & Beads. Takut nanti Syila tak dapat recognise siapa yang join.
Pemenang seramai 3 orang akan dipilih secara random menggunakan number.

Giveaway ni berakhir pada 31 December 2012 31 January, 2013.




Thursday, 20 December 2012

Syila's Beads | Cincin Manik




Hai semua. Kat FB Syila dah update bahawa Syila buat new product. Kali ni Syila buat cincin dan alhamdulillah menjadi. Malah dah ada buyer dah pun. Syukur sangat sebab segalanya dipermudahkan. Nak tengok cincin tu? Jum Syila tayang pic cincin tersebut untuk tatapan korang. Kalau berminat boleh tempah. Syila sedia mengambil tempahan.



Abaikan jari jemari pendek tu serta meja office yang selerak tersebut. Mulanya Syila tak buat cincin. Tapi ada one of the customer request. Dia suka benda one set. Jadi  Syila pun fikir tak salah kalau Syila mencuba. Alhamdulillah menjadi cincin ni. Kalau berminat boleh hubungi syila

Call/msg/whatsapp/line/viber: 019-3218761
email: syilaasomi@yahoo.com

Sekian,
Love,
YanaSyila

RM 200 H&M Gift Card

H&M ? Mustahil kalau ada yang tatau pasal H&M. Budak-budak baru habis PMR pun tau rasanya apa itu H&M. Syila bukan nak share syila pergi H&M atau beli barang kat H&M. Tapi nak share pasal H&M Gift Card bernilai RM 200. RM 200 bukan nilai yang kecil. Berminat? Teruskan membaca.

Segala macam baju lawa-lawa ada kat H&M ni. Untuk preggy mommy pun ada juga baju di H&M. Senang cerita dari kanak-kanak sampai dewasa. Nak tahu lebih lanjut boleh tengok di WEB H&M

Bagi Syila baju sangat cantik-cantik. Harga pun cantik. Jadi Jum Sign up di WEB H&M ni. Mana tau berpeluang untuk dapat Gift Card ni terutama bagi Churpers. Kalau belum daftar jadi churpers, Jum daftar dulu di Churpchurp.com

Join me at ChurpChurp and get rewarded for sharing cool news and promos, find out more here! #Churprise http://my.churpchurp.com/syilamay/share/Churprise1-HM

Wednesday, 19 December 2012

Maria Elena Wedding Video



Maria Elena ! Siapa yang tak kenal dia? Usually blogger akan kenal dia. She such an adorable person. I love her. Walaupun ada yang kata dia annoying with all those mimik muka, but for me she's not hipokrit.


Tadi online facebook, then terjumpa salah seorang friend share link video wedding Maria Elena ni. Jadi Syila pun have a look walaupun kerja melambak kat office ni. Kahkahkah. Wedding video ada ada 3 parts. Semua part tu Syila tengok tadi. Memang both of them sweet to be together. Hope their marriage till Jannah.

Video wedding ni di shoot oleh CST Bree. Kalau ada bakal-bakal penggantin yang nak guna khidmat diorang ni boleh lar ke link berikut : CST Breed 

Kalau sesiapa nak tengok Wedding video Maria Elena nk boleh pergi ke link-link dibawah. (Syila tak memiliki apa-apa. Syila cuma share sahaja. Bukan mencuri ye. In other words, I dont own anythings)



Sekian,
Love,
YanaSyila


1st Segmen: Tambah Follower By Cik Mimey


Mudah je nak sertai.. Macam mana?

  1. Follow blog Cik Mimey ni.
  2. Buat entry bertajuk " 1st Segmen: Tambah Follower By Cik Mimey.
  3. Letakkan banner diatas tu dalam entry.
  4. Ceritakan sedikit tentang blog Cik Mimey n blog sendiri.
    • Blog Cik Mimey : Blog yang mempunyai layout yang simple dan ringkas berwarna pink-purple. *aku memang failed bab warna. Tak percaya tanya MSS*
    • Blog YanaSyila: Blog aku blog yang masih baru walaupun aku dah lama dalam dunia blogging ni. Blog lama telah didelete. Blog ni usually pasal business Syila berkaitan manik serta produk kesihatan. 
  5. Tag at least 1 blogger lain. (Syila tag YayaMongeks. sbb dia rajin join benda-benda ni)
  6. Tinggalkan link entry di ruangan comment Cik Mimey


Tuesday, 18 December 2012

Zizan , Posmen dan Syila



Siapa yang tak kenal Zizan? Bukan Zizan Nin tapi Zizan Razak ataupun lebih dikenali sebagai Zizan Raja Lawak. Jadi sila bayangkan Zizan Raja Lawak okay. Kalau tak dapat bayangkan, ni Syila tepek gambar dia.



Ceritanya bermula begini, masa tu Syila baru habis form 5. Jadi duduk dirumah semata-mata. Abah kata tak payah kerja buat je kerja rumah yang ada. Dikawasan rumah Syila ni ada posmen ni muka tak macam zizan sangat. Cuma hidung dia memang sebijik macam Zizan. Kalau sekilas pandang nampak lar sikit macam Zizan.

Nak dijadikan cerita, setiap hari Syila akan bangun pagi untuk basuh kain and buat semua kerja rumah. Tanpa dirancang, satu hari tu Syila jemur baju awal atau mungkin posmen tu datang awal. Selalunya rumah Syila takde orang, yelar Syila dulu duduk hostel.

Masa tengah jemur kain tu, posmen ni pun datang lar hantar surat macam biasa. Syila yang kebetulan ada kat luar tengah jemur baju, terus lar pergi ke peti pos. Dia mungkin tak perasan Syila masa tu, sebab Syila berada belakang penyidai (maklumlah tengah sidai baju). Syila sampai kat peti pos tu, posmen ni baru je reserve sikit motor dia. Dia terkejut tengok ada orang gamaknya, mujur dia tak jatuh.

Masa tu Syila risau, yelar kalau dia jatuh tak memasal je. Dah lar depan rumah Syila. Abah Syila kata mungkin dia terkejut ada anak dara kat rumah kot. Takpun terkejut sebab ada orang kat rumah. Hahahaha. Sejak tu kalau dia datang je, kitaorang tak keluar rumah. Takut dia terjatuh.

*Itu je. Idea dah hilang. Tak tahu kemana larinya idea tu. Hahahaha*

Sekian,
Love,
YanaSyila

Friday, 14 December 2012

Segmen | Pencarian Blogger Baru

Tadi Syila blogwalking dan terbaca tentang segmen ni di blog kawan syila. Jadi Syila pun macam berminat je nak sertai. Maklum lar blog baru so kurang follower. Blog lama suda didelete jadi semua follower disana tak dapat diselamatkan.


Syarat Utama :

  1. Sesiapa yang join segmen ni mestilah blogger yang folowernya kuran dari 1,000. Kalau macam Abang Ben, Irene nadia semua tu tak boleh nak join sebab follower dorang dah ramai. Hikhikhik.
  2. Follower kepada blog Aisyah Humaira' dan Perwadah.
  3. Buat entry ringkas dan letakkan header serta linkkan ke blog Aisyah Humaira' .
  4. Nyatakan jumlah follower masa sertai giveaway ni.. *Syila baru ada 20 follower.Sadis sungguh*
  5. Letak link entry ke ruangan komen Aisyah Humaira'
  6. Top referral akan menerima hadiah misteri.


1st Giveaway by CIKJI


Giveaway expired date : 31 Disember, 2012


Antara hadiah-hadiah yang menanti.
Jum reramai sertai giveaway ni..

*Sibuk sertai giveaway orang. Giveaway diri sendiri pun tak ramai lagi join.. Sedih pedih.*

Sekian,
Love,
YanaSYila



Hai O | JTX 1000 Lubricant terbaik


Hai-O JTX adalah minyak enjin berprestasi tinggi yang direka khas untuk membersihkan enjin dan memberi perlindungan terhadap pengoksidaan, kehausan, kakisan, mendapan, dan pembentukan lumpur dalam keadaan memandu yang paling teruk. Ia dihasilkan untuk kegunaan semua jenis kenderaan yang memakai petrol dan diesel termasuk kenderaan yang dilengkapi dengan turbocharger dan sistem pembakar suntikan. Formulasinya yang moden memastikan fleksibiliti untuk "mixed fleet operators".

  • Minyak enjin pelbagai gred yang canggih diperkaya dengan pekatan tambahan Jet Turbo-X 5000 EP / AW.
  • Menyediakan perlindungan anti-haus, anti-karat dan anti-kakisan.
  • Memaksimakan selang masa pengaliran minyak dan masa penyelenggaraan.
  • Mengelakkan pembentukan lumpur.
  • Ciri-ciri anti-haus yang lebih baik memanjangkan jangka hayat enjin.
  • Kestabilan haba yang baik.
  • Kebolehan enjin yang optimum untuk prestasi yang lancar dan berkuasa.
  • Dicadangkan untuk 10,000km.
  • Memenuhi atau melebihi spesifikasi prestasi API SL/CG 4, ACEA A3-98, B4-98, E2-96, MB 228.0/1 MB 229.1 MACK EO-1, MTU/DDC TYPE 1, M.A.N.270/271, ALLISON C-4.

Berminat boleh hubungi Syila
call/whatsapp/line/msg: 019-3218761
email: syilaasomi@yahoo.com

Sekian,
Love,
YanaSyila


Thursday, 13 December 2012

Kesedihan Melanda

Sedih sangat malam ni. Nak call mak tapi dah lewat. Mesti mak dah tidur. (˘̩̩̩_˘̩̩̩ƪ) serabut sangat kepala. Bila serabut je mula lar migraine menyerang. Bertambah sedih lar camni. Nak tidur tapi mata tak nak bagi kerjasama. Otak nak tidur, mata segar lagi. Jadi mata pun melakukan aktiviti perpeluhan sambil badan menahan getaran. Mungkin kerana perut kosong. Takpe lar nak paksa juga untuk tidur. Esok pagi nak call mak. Rindu sangat kat family. Bulan ni tak balik lagi rumah. Stay kat KL je bulan ni. Insyaallah hujung bulan lar baru balik rumah jumpa family.

Sekian,
Love,
YanaSyila
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kes dera anak semakin berleluasa

Setiap dari korang mesti dah tengok video lelaki dera anak tu kan. Alaa yang macam wrestling tu. Tak sanggup rasanya nak tengok. Macam mana lar dorang boleh buat macam tu kat anak dia. Moga tak berlaku dalam keluarga Syila nanti.

Kadang kala Syila tertanya-tanya, besar sangat ke salah budak tu sampai pukul begitu sekali. Kalau niat nak mendidik, bukan begitu caranya. Ada cara bagaimana pukul untuk mendidik anak. Selama Syila hidup ni, Syila tak pernah lalui perkara begitu. Kesian Syila tengok adik-adik yang kecil tu kena macam tu.

Kita ni kalau mendidik anak atau isteri, biarlah berpada. Jangan sampai nanti budak tu berdendam. Syila belum berkahwin tapi ilmu perkahwinan ni kita belajar dari apa yang kita lihat dari ibu bapa. Bagi Syila, mak abah Syila adalah terbaik dalam mendidik.

Masa kecil kitorang pernah kena rotan. Kalau abah hantar pergi sekolah, abah siap pesan kat cikgu 'kalau degil ke malas rotan lar, marah lah tapi jangan sampai mati atau patah riuk". Alhamdulillah akhirnya jadi manusia jugak Syila adik beradik.

Thank you mak and abah. Love both of you.

*Sebenarnya takde idea tiba-tiba sebab banyak sangat gelak dengan officemates. Hahahaha.*

Sekian,
Love,
YanaSyila

Wednesday, 12 December 2012

Panduan Berhutang atau Meminjam

Hi ! Malam ni I nak share pasal petua atau panduan berhutang. Berhutang ni sama lar dengan meminjam. Jadi bila kita pinjam sudah pasti kita perlu bayar semula kan? Namun terdapat beberapa perkara yang kita perlu take note bola meminjam ni. Antara nya? Jum I listkan untuk korang.


  1. MINTA SEKADAR PERLU
    • Maksudnya disini, minta sekadar yang kita nak guna je. Pastikan untuk keperluan bukan untuk kehendak. Pinjam sekadar perlu. Jangan nanti bila nak bayar susah.
  2. BAYAR SEMULA
    • Bila kita dah pinjam tu, pastikan kita bayar sebaik sahaja kita ada duit. Kalau kita nak pinjam lagi pun orang takkan rasa susah nak bagi. Jangan sampai orang yang bagi pinjam tu minta.
  3. JANGAN BUAT ORANG YANG BAGI PINJAM MACAM PENGEMIS
    • Bila kita pinjam duit dengan orang, kita patut rasa merendah diri. Bukannya berlagak dengan orang yang bagi pinjam tersebut. Jangan sampai orang yang bagi pinjam pulak terminta-minta duit dia sendiri. 
  4. SEBELUM MEMINJAM
    • Pastikan orang yang korang nak pinjam tu bukan orang yang lagi susah dari korang. Dan masa nak bagi pinjam tu sila pastikan orang tu betul-betul korang percaya mampu bayar semula duit.

FINALLY ! Jangan berhutang kalau tak mampu bayar hutang. Fikirkan juga pasal orang yang bagi korang pinjam duit tu. Jangan pikir hidup korang sendiri je. Dah pinjam sila pandai kan diri untuk bayar semula. Takut nanti tak halal pulak duit tu. Takkan korang pinjam RM 50 tapi nak tunggu 3 tahun baru nak bayar kan?. Ada duit je bayar. 

Sekian,
Love,
YanaSyila



Monday, 10 December 2012

Year End Sales

Year End Sale ! Yes, syila melakukan year end sales untuk gelang. Semua gelang yg dalam album Syila's Beads (exclude gelang nama&keychain nama) adalah RM 5. Untuk gelang nama/keychain nama, jika tempah lebih dari 2, Syila bagi 1 free gelang/keychain (4-6 huruf)

Untuk tempahan:

call/whatsapp/line/viber: 019-3218761
email: syilaasomi@yahoo.com

Sunday, 2 December 2012

Sejuta Ringgit Money Drop

Sukakan rancangan realiti & permainan kuiz? #MoneyDropMY pasti menarik perhatian anda. Dptkan info lanjut di sini!

Bila "Sejuta Ringgit Money Drop" musim kedua bermula, Syila pasti teringat pada adik bongsu Syila. Masa dia umur 5 tahun pada tahun lepas. Dia nak sebut  Sejuta Ringgit Money Drop, tapi biasa lar budak-budak lidah tu tak kemana hala. Jadi lar Sejuta Mandrem. Nak sebut Money Drop tak reti lastnya jadi Mandrem. Hahahaha. Memang kelakar. Kami satu keluarga bantai gelak mengekek dengar dia cakap tu. Setiap kali keluar iklan di Astro Ria kami akan bahan dia.

Sejuta Ringgit Money Drop ni dihoskan oleh Dato' AC Mizal. Game ni senang je. Pada awal permainan, peserta diberi RM 1 Juta untuk dipertaruhkan di setiap soalan. Jika tersalah pilih jawapan, wang yang dipertaruhkan dijawab tersebut akan jatuh. Peserta akan meneruskan permainan dengan baki wang yang masih ada. Jika wang telah habis dpertaruhkan, peserta baru akan dipanggil dan memalui proses yang sama.

Malah Sejuta Ringgit Money Drop ni juga boleh dimain online oleh peserta dirumah pada hari Sejuta Money Drop keudara di Astro Ria.

 http://my.churpchurp.com/syilamay/share/MoneyDrop

Sekian.
Love,
YanaSyila



Saturday, 1 December 2012

Kesilapan Teknikal Yang Tak Disengajakan

First of all Syila nak minta maaf sangat dari korang-korang semua. Terutama pada yang dah tekan button Follow di blog Syila ni. Bukan apa, Syila baru sedar terdapat kesilapan teknikal yang tak disengajakan. Syila edar pun lepas ada follower ni bagitau dia dah follow Syila, tapi bila Syila tengok di dashboard tiada. Jadi Syila cuba cari dimana salah blog Syila ni. Dan akhirnya Syila jumpa. Masalah Blog ID. Teramatlah tension dan kesian pada korang-korang yang dah follow tu. Jadi kalau tak keberatan bagi followeryang dia pernah jenguk blog Syila dan tekan button Follow tu, cuba click semula. Supaya korang tak terlepas apa-apa info mengenai Giveaway Syila's Beads tu nanti..

Sekian,
Love,
YanaSyila

Friday, 30 November 2012

Syila's Beads | GiveAway from Syila's Beads

Insyaallah Syila akan buat satu giveaway. Selalunya giveaway di blogkan? Tapi Syila akan buat di Blog dan FB. Pemenang akan terima gelang tangan/rantai/keychain (salah satu) dari Syila's Beads. Stay tune okay.. :) Stay support Syila okay.. 

Syila's Beads | Restock Beads = New Produk



Hi semua ! Hari ni Syila berkesempatan lagi untuk update blog. Jadi Syila nak share about new beads. Yang Syila sharekan ni adalah custom made gelang nama yang direquest oleh customer. Yang key chain tu request by MSS. Dia buat ayat sentap. Katanya customer semua dah dapat manik-manik dari Syila dia tak dapat pun. Jadi kita buatkan satu keychain manik nama untuk dia. Hope both of them suka dengan gelang manik nama ni..


Ni gelang nama request by customer.


Ni pulak keychain nama yg di request oleh MSS
Gelang manik nama ni untuk satu huruf Syila letak RM 1.80, kalau kat luar selalunya RM 2.00. Then plus cost untuk hiasan usually not more than RM 8.90 depends on hiasan manik yang digunakan. Syila akan anta gambar untuk korang review dulu sekali dgn harga, kalau korang suka baru Syila teruskan. If not Syila akan buat ikut yang korang request.

Wednesday, 28 November 2012

GLAM Dinner | UT20 Hai-O

Hi ! Petang ni nak suntik semangat lagi untuk anda semua dan juga diri sendiri. Bagaimana? Dengam melihat gambar-gambar di GLAM Dinner last Saturday. GLAM Dinner ni adalah private. Yehaaa.. Seronok tengok mereka di UT20 ni. Masin-masing pakai baju yang meriah. Merah makngah je masing-masing. Hahahaha. Jum tengok gambar dulu.

Yg tengah tu Kak Ija dan yg kanan itu sepupu syila,yong
Kak Sha Khalid and Kak Ija with their husband

Yg baju kelabu tu lar Kak Hanis Haizi. Sangat adore dia. Suri rumah yang berjaya

Menyelerakan..

Kak Ija dan Kak Hanis Haizi. Both of them Suri rumah

Cantik !

Again Kak Hanis Haizi with all the partners

Siapa kata lelaki tak boleh jual PB ni. Mereka adalah buktinya.
'

Lelaki ini adalah Husband Kak Hanis Haizi bersama business partners

MY SIFU ! Kak Ija and Yong

See.. Siapa kata jual premium beautiful ni tak laku. Semuanya terletak apda kita. Kita dapat apa yang kita usahakan. Jadi sesiapa yang ingin membuat part time business atau pun full time boleh contact Syila. Syila akan terang serba sedikit pada korang tentang business ni. Dengan business ni kita lebih rapat dengan partners-partners. Then ada holiday. Bulan March Tahun 2013, mereka-mereka yang layak ni akan terbang ke Eropah. Sangat Jeles. Harap satu hari nanti, Syila pun dapat ikut jejak langkah mereka.

Berminat? Boleh terus hubungi Syila. Jangan bertangguh. Jika bertangguh segalnya akan tertangguh juga. Jadi marilah segera merubah kehidupan kita. Jangan biarkan kita terus di takuk lama.

email: syilaasomi@yahoo.com
call/msg/line/whatsapp: 019-3218761

Motivasi Diri | Kejayaan

Jangan takut utk JATUH,kerana tak pernah JATUH tidak akan merasa kesakitan.Jangan takut utk GAGAL,kerana orang yg tak pernah GAGAL itu adalah orang yg tak pernah mencuba! Jangan takut utk SALAH, kerana kesalahan pertama kita dapat mencari kebenaran pada langkah kedua & seterusnya... - kak ramizah rahman.

http://diyanasilah.blogspot.com/

Wordless Wednesday | Auditor at office


Tuesday, 27 November 2012

Produk | Syila's Beads

Hi ! Syila tak sure Syila ada share atau tidak dalam blog ni mengenai Syila nak buat business berkaitan manik ni. Tetapi Syila takkan lupakan PB. PB tetap akan berjalan seperti biasa. Kalau ada yang nak BB plus atau Garam buluh boleh contact Syila macam biasa ye.Kalau nak custom made pun boleh juga. Lepas ni mungkin akan buat rantai juga dan key chain.

Kalau berminat dengan gelang manik di bawah boleh lar msg kat fb, msg ataupun email. Kalau nak custom made pun boleh juga tapi take time sikit sebab hujung minggu baru Syila akan restock manik.

email: syilaasomi@yahoo.com
call/msg/line/whatsapp: 019-3218761
bbm: serius customer yg dah contact kt 019-3218761 boleh request bb pin.

SB 01 - RM 9.90

SB 02 - RM 8.90

SB 03 - RM 8.90

SB 04 - RM 8.90

SB 05 - RM 8.90

SB 06 - RM 8.90

SB 07 - RM 7.90

SB 08 - RM 8.90

SB 09 - RM 8.90

SB 10 - RM 8.90

SB 11 - RM 8.90

SB 12 - RM 8.90

SB 13 - RM 8.90

SB 14 - RM 8.90

SB 15 - RM 6.90

Kediaman CDM Siti Rohana?

Kalau kat twitter semalam kecoh pasal Baby Diana yang mengaku diri dia dah takde dara. Heboh dekat twitter tu. Dan kaum lelaki bernama haziq mula tak sedap duduk kerana peragut dara Baby Diana tu namanya Haziq. Tapi jangan disebabkan satu Haziq, semua Haziq dipersalahkan. hihihih..

Back to story, tadi Syila bukak Nuffnang untuk check UV apa semua tu. Syila tengok sekali keywords. Pasal apa? Bukan trending Baby Diana mahupun Haziq Bana tersebut. Tetapi ada yang search kediaman CDM Siti Rohana. See, ramai yang nak tau pasal CDM Siti Rohana. Siapa CDM Siti Rohana? Beliau adalah usahawan ataupun jutawan yang telah berjaya dengan menjual Premium Beautiful (PB). Beliau adalah dari stokis B32 yang terletak di area Batu Caves.

CDM Siti Rohana ni satu nama yang besar dalam perniagaan PB ni. Begitu juga dengan Hanis Haizi serta Sha Khalid. Syila amat kagum dengan mereka. Muda lagi tapi income hampir 6 angka. Kalau boleh Syila pun nak jadi macam dorang satu hari nanti. Sekarang ni Syila dibawah bimbingan sepupu Syila yang juga seorang usahawan PB. Syila perlu banyak belajar dari sepupu Syila. Siapa seoupu Syila? Sepupu Syila adalah yong atau pun nama penuh dia Nurul Ain Zulkarnain. Syila turut kagum dengan pencapaian sepupu Syila ni.

Kenapa Syila kagum dengan sepupu syila ni? Bulan 3 tahun depan Yong ni akan ke Paris. Yes. Hasil daripada jualan PB. Siapa kata PB ni tak laku. PB ni sangat laku. Jadi kalau ada yang berminat nak tambah side income dan cuba PB ni boleh lar contact Syila.

email: syilaasomi@yahoo.com
call/msg/line/whatsapp: 019-3218761

Sekian,
Love,
YanaSyila

Monday, 26 November 2012

Simple Giveaway - Pink Orange Shoppe


Giveaway oleh cik pemilik pink orange shoppe. boleh like fanpage dia. Syila dah letak link kat pink orange tu. 

syarat giveaway ni mudah je..

  1. follow blog pink orange shoppe
  2. like fanpage pink orange shoppe
  3. buat entri bertajuk Simple Giveaway - Pink Orange Shoppe.
  4. Letakkan banner macam syila letak tu. then linkkan pada entry http://diaryon9ika.blogspot.com/2012/11/simple-giveaway-pink-orange-shoppe.html
  5. dan tag 3 org. dan pastikan dorang tau. :)
nak tag : MSS, Syita, Kak Rai.

Last 26.12.2012





Produk | Garam Buluh Premier Drink Hai O





Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apakah bezanya Hai-O Garam Buluh dengan garam biasa?
Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh?
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?
Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam Buluh?
Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.




RAMUAN UTAMA
Garam Buluh

KEBERKESANAN

  • Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.

CARA PENGAMBILAN
Bancuhkan sebungkus Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan.


Berminat untul order? bole contact Syila terus ye

Email: syilaasomi@yahoo.com
Phone/Whatsapp/Line : 019-3218761


Friday, 23 November 2012

Keputusan Akhir Dengan Inovasi Yo Malaysia



My adik dan kawan2 dia on Newspaper. Congratulation


Tahniah Syila ucapkan pada adik Syila dan rakan-rakan dia kerana berjaya menjadi juara bagi program yang mereka sertai. Program DIY yang disiarkan di TV3 setiap Jumaat pukul 6.30 petang.

Kepada yang mendaftar sebagai sukarelawan dulu tu, Syila ucapkan terima kasih sebab korang sudi tolong adik Syila dan kawan-kawan dia ni. Apa yang korang buat tu amatlah dihargai. Tak tau macam mana nak balas jasa korang tu. 



Gambar sepanjang Final Concert Dengan Inovasi Yo Malaysia. Anti Buli Style menjadi juara musim pertama DIY Malaysia. Kenapa Anti Buli Style? Sebab dorang buat video buli dengan menggunakan lagu Oppa Gangnam Style namun ditukar lirik, maka terhasillar Anti Buli Style. Tak pernah tengok? Takpe diakhir entry ni Syila letakkan video untuk tatapan korang keyh.



with Ila Damia and Altimet

adik sy yang muka ketat tu.. hihihih.. yg sebelah budak ada DSLR




Ketika diumumkan sebagai juara. Tahniah Again !